Elektrotechniek in de woningbouw

Jaarlijks doet KSO de installatie voor zo’n 1500 woningen. Naast standaard elektra kunnen wij ook onder meer brandmeldinstallaties en systemen voor veiligheid, wooncomfort en duurzaamheid verzorgen.

Tienduizenden opgeleverde woningen and counting

KSO Installaties is een groot en snelgroeiend allround elektrotechnisch bedrijf dat sinds 2007 al tienduizenden piekfijne woningen heeft opgeleverd. En ieder jaar voegen we zo’n 1500 extra huizen toe aan ons klantportfolio.

Brandmeldinstallaties:
waar rook is, komt geen vuur

Een brandmeldinstallatie (BMI) detecteert branden zo vroeg mogelijk en waarschuwt mensen in het gebouw direct. De alarmering kan handmatig gebeuren (door het activeren van een handbrandmelder). Maar ook automatisch, bijvoorbeeld via rook- en hittemelders. Na detectie kan de BMI een signaal sturen naar de brandweer of een alarmcentrale.

Allround elektrotechnisch installatiebedrijf

Wij zijn oprecht een allround elektrotechnisch installatiebedrijf te noemen. Binnen de bouw van grondgebonden woningen, hoogbouw, luxe woningen en villa’s doen wij bijvoorbeeld:

Standaard elektrotechnische installatie

Tot de standaard elektrotechnische installatie behoren bijvoorbeeld zaken als tekening(en), aansluiting op het elektriciteitsnet, meterkast, groepen, bedrading, stopcontacten, (licht)schakelaars en verlichtingspunten.

Huisautomatisering

Bij huisautomatisering, ook wel bekend als ‘domotica’, kun je met het internet verbonden apparaten en systemen in een woning automatiseren, integreren en centraal bedienen. Van huishoudelijke apparaten en verwarming tot beveiligingssystemen en slimme verlichting.

Brandmeld- en ontruimings-installaties

Rookmelders zijn standaardwerk voor ons, maar KSO legt ook vaak in grotere panden zoals appartementencomplexen en parkeergarages brandmeld- en ontruimingsinstallaties aan. Daarin kunnen we volledig ontzorgen.

Data- en communicatie-bekabeling

Al deze systemen en apparaten moeten met elkaar communiceren, via draadloze (wifi)netwerken of data- en communicatiekabels. KSO kan de volledige data- en communicatiebekabeling voor rekening nemen, waaronder het aanleggen van ethernetaansluitingen.

Systemen in alle soorten en maten

Afhankelijk van de afspraken met de klant, leggen wij ook verschillende soorten elektrische systemen aan. Denk aan installaties voor inbraak, beveiligingscamera’s, bliksembeveiliging, deurtelefonie, intercom en toegangscontrole.

Zonnepanelen, laadstations en energieopslag

De laatste paar jaar installeren wij een snelgroeiend aantal zonnepanelen, laadstations, laadpleinen en energieopslagsystemen bij eengezinswoningen en appartementencomplexen. Als allround bedrijf kunnen wij ieder groen project van a tot z realiseren, inclusief bijvoorbeeld verzwaring van de netaansluiting.

Hoe we de eindgebruiker centraal stellen

Bij KSO focussen we altijd op de eindgebruiker. Gaan we de elektrotechnische installatie doen voor klanten? Dan ontvangen ze van ons een uitnodiging om langs te komen in onze showroom. De volgende 5 stappen zorgen ervoor dat iedere klant dankzij onze kopersbegeleiding uiteindelijk met een voldane glimlach zijn nieuwe huis binnenstapt.

Op naar de showroom
Gaan klanten in op onze uitnodiging? Dan leiden onze elektrotechnische verkoopspecialisten ze rond in onze showroom in Papendrecht, die is ingericht als volledig woonhuis. In ruimtes als een keuken, een badkamer en een woonkamer kunnen klanten alle mogelijke aspecten en producten bekijken én ervaren. Van schakelmaterialen, verlichting en huisautomatisering tot brandmeld-, koolmonoxide-, CO2- en beveiligingsapparaten.

Droomhuis configureren
De ervaren verkoopadviseurs geven niet alleen een rondleiding door de showroom. Ze bestuderen ook de tekeningen, nemen alle basisfacetten door (lichtpunten, schakelaars, deurbel, etc.), maken lichtplannen, vertellen alles over de domoticamogelijkheden én leggen uit hoe de ideale internetsituatie in huis kan worden gecreëerd. Klanten kunnen nu weloverwogen keuzes maken en hun droomhuis configureren.

Alles op papier
Dankzij het bezoek aan onze showroom weten klanten precies wat ze willen en hoeveel dat gaat kosten. Wij zetten alles netjes op papier en delen dit zowel met de koper als met alle andere betrokken partijen in de keten, zoals de aannemer.

Realisatie
Bij de realisatie leggen wij de gehele elektrotechnische installatie aan zoals is afgesproken. Voordat we de deur achter ons dichttrekken, zorgen we dat alles uitgebreid is getest. Onderdeel van de realisatie is ook de programmering voor de huisautomatisering, als de klant daar tenminste voor heeft gekozen.

Nazorg
Na oplevering volgt de nazorgfase. Dit betekent dat we bereikbaar zijn voor eventuele vragen, aanpassingen of aanvullende wensen. En natuurlijk voor service en onderhoud, als dat is afgesproken. Hebben we een installatie voor huisautomatisering aangelegd? Na een paar maanden plannen we dan een terugkomdag in. We bezoeken dan de klant om te bespreken of alles naar behoren is en verrichten eventueel nog wat optimalisaties.

KSO: geen project te uitdagend

Geen elektrotechnisch project binnen de woningbouw, utiliteitsbouw, hoogbouw of villabouw is ons te uitdagend. Als allround elektrotechnisch bedrijf kunnen we de volledige oplossing voor rekening nemen. Zo hebben we een eigen tekenbureau, maar we kunnen ook snel een netaansluiting verzwaren of verdeelkast aanleggen.

Kwaliteit als absolute
prioriteit

Afspraak is afspraak, transparantie, duidelijkheid, laagdrempeligheid, flexibiliteit: voor ons zijn een aantal kernwaardes heilig. De allerheiligste? Dat is kwaliteit. De zelfopgelegde KSO-standaard garandeert bijvoorbeeld dat iedere gerealiseerde installatie veilig en uniform is én (minimaal) aan de wettelijke normen voldoet.

Verbinden, oplossen:
we own it

KSO stelt zich bewust op als verbinder en oplosser binnen de keten, waarin ook bijvoorbeeld aannemers en projectontwikkelaars zitten. Daarbij schromen we niet om andere partijen aan te spreken. En dat is uiteindelijk in iedereens belang. We kunnen dus oprecht stellen: we own it.

Meer weten?

Neem dan contact op via 078 642 80 39 of info@kso-installaties.nl