Elektrotechniek in de utiliteitsbouw

Elektrotechniek binnen de utiliteitsbouw is een vak apart. Een vak dat KSO als geen ander verstaat. Complex bedrijfsgebouw, groot kantoor, hightech ingerichte zorginstelling: geen uitdaging is ons te groot.

Elektrotechnische uitdagingen binnen utiliteitsbouw

Het realiseren van elektrotechnische installaties binnen de utiliteitsbouw vraagt om veel gerichte expertise. Niet alleen zijn de projecten over het algemeen groter dan bij woningbouw. Ook heb je te maken met de volgende uitdagingen:

grotere elektrische belasting

Bedrijfspanden hebben vaak meer en complexere elektrische systemen met een grotere belasting. Voor bedrijfspanden leggen we doorgaans decentraal opgebouwde installaties aan met een hoofdverdeler en meerdere (grote) onderverdelers.

geavanceerde systemen

Utiliteitsgebouwen hebben vaak geavanceerdere systemen, bijvoorbeeld voor brandmelding en ontruiming, toegangscontrole, videobewaking en inbraakdetectie. Niet alleen is de installatie specialistisch werk, ook is veel expertise vereist op het gebied van integraties binnen het gebouwbeheersysteem.

Regelgeving en veiligheid

Utiliteitsgebouwen hebben vaak geavanceerdere systemen, bijvoorbeeld voor brandmelding en ontruiming, toegangscontrole, videobewaking en inbraakdetectie. Niet alleen is de installatie specialistisch werk, ook is veel expertise vereist op het gebied van integraties binnen het gebouwbeheersysteem.

Naadloze projecten

KSO heeft in bijna twintig jaar tijd de elektrotechnische installaties gerealiseerd van utiliteitsgebouwen in alle soorten en maten. We beschikken over monteurs en engineers die de unieke uitdagingen en complexiteit van utiliteitsprojecten meteen doorzien. En die dankzij de juiste ervaring en diploma’s het traject van a tot z in goede banen kunnen leiden.

Onze elektrotechnische diensten binnen utiliteitsbouw

Als allround elektrotechnisch bedrijf bieden wij de volgende diensten aan binnen utiliteitsbouw:

Standaard elektrotechnische installatie

Bij de standaard elektrotechnische installatie kun je denken aan zaken als tekening(en), aansluiting op het elektriciteitsnet, meterkasten, groepen, bedrading, stopcontacten, (licht)schakelaars en verlichtingspunten.

Data- en communicatie-bekabeling

Data- en communicatiebekabeling vormt de ruggengraat van alle moderne faciliteiten. KSO kan verschillende soorten bekabeling aanleggen, zoals koper en glasvezel. Vaak maken we gebruik van een gestructureerd bekabelingssysteem met een backbone en diverse vertakkingen. KSO zorgt voor een grondige planning en implementatie, die rekening houdt met de actuele én toekomstige behoeften van het gebouw.

Brandmeld- en ontruimings-installaties

Het installeren van brandmeld- en ontruimingsinstallaties in utiliteitsgebouwen vergt veel specialistische kennis (o.a. van NEN-normeringen) en de juiste certificeringen. KSO kan hierin volledig ontzorgen.

Laadpalen, zonnepanelen en energieopslag

Onze tak KSO Duurzaam installeert laadpalen, laadpleinen (met meerdere laadstations), zonnepanelen en energieopslagsystemen bij, op en in utiliteitsgebouwen. Omdat wij een allround elektrotechnisch bedrijf zijn, kijken wij breder dan alleen de groene oplossingen zelf. We weten bijvoorbeeld ook precies of er een aanpassing van de elektrische infrastructuur nodig is.

Gebouw-automatisering

Binnen utiliteitsgebouwen wordt gebouwautomatisering steeds belangrijker. Daarbij worden systemen voor onder andere HVAC (verwarming, ventilatie en airconditioning), verlichting, beveiliging, branddetectie en toegangscontrole geautomatiseerd en centraal beheerd. KSO kan naast de installatie ook de programmering op basis van de KNX-standaard voor rekening nemen.

KSO als schakel naar utiliteitsbouw

De drie hoofdingrediënten van onze succesvolle utiliteitsaanpak: bijna twintig jaar utiliteitservaring, beschikken over specialisten op alle fronten die specifieke werkzaamheden voor rekening nemen (zoals kwaliteitsinspecteurs en elektrotechnisch tekenaars) én projectbegeleiding van a tot z.

Waarde toevoegen

Zoveel mogelijk waarde toevoegen voor alle belanghebbenden, daar draait het bij KSO om. Waarde voor opdrachtgevers en eindgebruikers, maar ook voor onszelf. Die waarde voor ons komt uit de voldoening die – en het plezier dat – we uit succesvolle projecten halen.

Kwaliteit als absolute prioriteit

Afspraak is afspraak, transparantie, duidelijkheid, laagdrempeligheid, flexibiliteit: een aantal kernwaardes zijn heilig voor ons. De allerheiligste? Dat is kwaliteit. Kijk bijvoorbeeld naar onze zelfopgelegde KSO-standaard, die een veilige, uniforme en minimaal volgens de wettelijke normen gerealiseerde installatie garandeert.

Verbinden, oplossen: we own it

KSO stelt zich actief op als verbinder en oplosser binnen de keten. We schromen niet om andere partijen zoals aannemers of projectontwikkelaars aan te spreken. En dat is uiteindelijk in íédereens belang. Met goed recht kunnen we dus stellen: we own it.

Meer weten?

Neem dan contact op via 078 642 80 39 of info@kso-installaties.nl