Jaap_de_Ruiter_KSO

Jaap de Ruiter: Het Leven als Projectleider bij KSO

Maak kennis met Jaap de Ruiter, een gedreven projectleider bij KSO Installaties. Sinds oktober 2021 maakt hij deel uit van het team. Hij beschrijft zijn rol als veelzijdig en uitdagend, waarbij hij zowel binnen als buiten het kantoor actief is.

Een Dynamische Rol

"Mijn functie als projectleider is echt een 'binnen/buiten' rol. Binnen werk ik aan de werkvoorbereiding en overleg ik veel met onze tekenaars en engineers. Buiten begeleid ik de leidinggevende monteurs op de projecten en neem ik deel aan bouwvergaderingen en installatiebesprekingen," legt Jaap uit. Dit zorgt voor een dynamische werkdag waarin hij continu schakelt tussen kantoorwerkzaamheden en de praktijk op locatie.

Passie voor het Bouwproces

Wat maakt zijn werk zo leuk? Jaap heeft een duidelijke passie voor het bouwproces en de samenwerking met diverse disciplines. "Het mooiste aan mijn werk vind ik de betrokkenheid van begin tot eind bij een project. Het is geweldig om het eindresultaat te zien en te weten dat ik daar een bijdrage aan heb geleverd. Daarnaast vind ik het ook leuk om mijn kennis en ervaring over te dragen aan de jongere generatie monteurs."

Het Team en Samenwerking

Zijn team bestaat uit een tekenaar/werkvoorbereider en een uitvoeringsteam met leidinggevende monteurs en leerling-monteurs, afhankelijk van de behoeften van het project. "Samenwerken is essentieel en bij KSO werkt iedereen vanuit een 'no nonsens' aanpak met korte lijnen en een directe manier van werken. Dat past perfect bij mij."

Ontwikkelingsmogelijkheden bij KSO

KSO biedt niet alleen een prettige werkomgeving, maar ook volop mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. "We zijn een opleidingsbedrijf, waardoor schoolverlaters en stagelopers de kans krijgen om zich te ontwikkelen tot volwaardige elektromonteurs. Daarnaast zijn er verschillende cursussen en bijeenkomsten om onze vakkennis up-to-date te houden."

Laagdrempeligheid en Innovatie

Een voorbeeld van de laagdrempeligheid binnen KSO is de toegankelijkheid van de directie. "De directie is voor iedereen aanspreekbaar en bereikbaar. Monteurs lopen regelmatig in hun 'werkkloffie' even binnen voor overleg of gewoon een praatje."

Innovatie staat hoog op de agenda bij KSO, met de oprichting van KSO Duurzaam als duidelijk bewijs. "KSO Duurzaam richt zich op de installatie van duurzame oplossingen zoals zonnepanelen, energieopslag en laadpalen voor elektrische voertuigen," zegt Jaap trots.

Klantverwachtingen & onze unieke aanpak

Op de vraag hoe KSO erin slaagt om de verwachtingen van klanten te overtreffen, antwoordt Jaap resoluut: "Wees duidelijk in de communicatie en kom je afspraken na. Als dat door omstandigheden niet lukt, laat het dan tijdig weten. Transparantie is key."

KSO's unieke aanpak binnen de branche kenmerkt zich door heldere communicatie, korte lijnen en een 'afspraak is afspraak' mentaliteit. "Doe wat je hebt toegezegd, dat maakt ons betrouwbaar en onderscheidend."

Essentiële eigenschappen voor succes

Voor succes in zijn rol zijn stressbestendigheid en communicatievaardigheden essentieel. "Door mijn jarenlange ervaring als monteur spreek ik de taal van de monteurs en kan ik problemen goed analyseren en oplossingen aandragen."

De toekomst ziet Jaap positief tegemoet. "Met het groeiende aantal potentiële opdrachtgevers is de toekomst voor KSO veelbelovend. Misschien kan ik zelfs na mijn pensioengerechtigde leeftijd nog een bijdrage blijven leveren," besluit hij met een glimlach.

Bij KSO Installaties werken betekent werken in een omgeving waar professionaliteit, duidelijkheid en klantgerichtheid centraal staan. Met een betrokken team en een visie op innovatie en ontwikkeling, biedt KSO een plek waar medewerkers elke dag weer het beste uit zichzelf en hun projecten kunnen halen.