KSO
Installaties

Met bijna twintig jaar ervaring en duizenden gerealiseerde woningen en gebouwen is KSO Installaties een begrip geworden. Geen elektrotechnisch project binnen de woning- of utiliteitsbouw is ons te uitdagend.

De beste oplossing
voor eindgebruikers

Als we de elektrotechnische installatie doen voor woningbouw, hoogbouw of villabouw, nodigen we klanten altijd uit in onze showroom. Dat is een volledig ingerichte woning, die is voorzien van onder meer een toiletruimte, slaapkamer, badkamer, kantoorruimte, woonkamer en keuken. Ieder vertrek is ingericht met alle relevante elektrotechnische componenten.

Denk daarbij onder meer aan:

  • Verlichting in alle soorten, maten en kleuren
  • Schakelmaterialen
  • Huisautomatisering (‘domotica’)
  • Brandmeld-, koolmonoxide-, CO2- en beveiligingsapparaten
  • Vaste internetaansluitingen en wifi
  • Duurzame oplossingen zoals zonnepanelen, laadstations en energieopslag.

Advies
op maat

De ervaren verkoopadviseurs geven je niet alleen een rondleiding door de showroom. Ze bestuderen ook je tekeningen, nemen alle basisfacetten met je door (lichtpunten, schakelaars, deurbel, etc.), maken lichtplannen, vertellen je alles over de domoticamogelijkheden, leggen uit hoe je de ideale internetsituatie in huis creëert en programmeren de alarmeringen voor je. Doordat je als klant op deze manier je toekomstige huis zo goed mogelijk kunt beleven, kom je samen met de verkoopadviseur tot een totaalvoorstel dat aansluit bij al je behoeften (én je budget).

Een slim huis
is een fijn huis

Domotica – oftewel huisautomatisering – gaat over het automatiseren en beheren van apparaten en systemen in en rondom het huis, waarbij alles verbonden is met het internet. Bekende voorbeelden zijn slimme thermostaten en Philips Hue-verlichting. Alle apparaten zijn op afstand te bedienen, vaak via een smartphone- of tabletapp.

Domotica maakt het bijvoorbeeld mogelijk om:

De verlichting feller te laten branden zodra de deurbel gaat

De verwarming of airco op bepaalde tijden of bij zekere temperaturen in of uit te schakelen

De ramen automatisch te sluiten als het begint te regenen

Je cappuccino te laten maken of broodjes af te bakken zodra je wekker gaat.

Geavanceerdeprogrammeringen

KSO werkt met alle gangbare protocollen voor huis- en gebouwautomatiseringen, zoals KNX en Busch-free@home. Onze verkoopadviseurs kunnen je, mocht je daar behoefte aan hebben, uitgebreid informeren over geavanceerde programmeringen.

Zo kun je bijvoorbeeld van je huis een ‘geofence’ maken. Verlaat je je huis, dan kan het systeem automatisch de deuren op slot doen, het alarmsysteem inschakelen, de lichten uitzetten en de thermostaat lager zetten. Wat ook een optie is: detecteert je beveiliggingssysteem een inbraak? Dan gaat alle binnen- en buitenverlichting aan, openen de rolluiken, klinkt er een luid alarm door je speakers en ontvang je een notificatie op je smartphone.

Qua domotica geldt: je kunt het bijna zo gek niet bedenken, of het is mogelijk. Of je het ook allemaal wílt – daar kom je snel genoeg achter dankzij de uitgebreide ervaring, gerichte expertise en klantgerichte aanpak van de verkoopadviseurs in onze showroom.

Showroom als stepping stone voor realisatie

Dankzij het bezoek aan onze showroom weet je precies wat je wilt en hoeveel dat gaat kosten. KSO zet alles netjes op papier en deelt dit zowel met jou als met alle andere betrokken partijen in de keten, zoals de aannemer.

Uiteindelijk geldt dus: je showroombezoek legt de elektrotechnische basis voor je nieuwe huis. En draagt er daardoor aan bij dat je huis een echt thuis wordt, waarin je zowel comfortabel, veilig als (energie)efficiënt kunt leven.