Zonnepanelen voor particulieren en bedrijven

KSO installeert zonnepanelen voor zowel particulieren, bedrijven als de seriematige woningbouw. Wij komen altijd eerst langs voor een fysieke schouw én denken uitgebreid mee over de beste maatwerkoplossing.

Voor een zonnige economische en ecologische toekomst

Met zonnepanelen heb je, als bedrijf of particulier zijnde, op zonnige dagen extra veel reden om gelukkig te zijn. Zowel uit economisch als duurzaamheidsoogpunt hebben zonnepanelen namelijk een fantastisch rendement.

Zonnestroom voor particulieren, bedrijven en seriematige woningbouw

KSO installeert zonnepanelen bij zowel particulieren, bedrijven als in de seriematige woningbouw. We werken leveranciersonafhankelijk en installeren zonnepanelen, omvormers en aanverwante apparatuur van A-merken zoals Astronergy, DMEGC, Trina Solar, Enphase, Growatt, AP systems en Solaredge.

Thuis in alle technologieën

De ervaren installateurs van KSO beschikken over voldoende ervaring en expertise om alle mogelijke technologieën voor zonnepanelen te installeren, zoals:

Omvormers

Omvormers zorgen ervoor dat je de opgewekte stroom kunt gebruiken of terugleveren aan het net. Er zijn verschillende types omvormers met allemaal hun eigen voor- en nadelen: string-omvormers, micro-omvormers, power optimizers en batterij-omvormers (die zijn ontworpen voor samenwerking met een energieopslagsysteem).

Aansluiting op het net

In de regel sluiten wij de zonnepaneleninstallatie aan op het elektriciteitsnet. Andere mogelijke aansluitingen zijn een hybride systeem dat zowel op het net als op een energieopslagsysteem kan worden aangesloten en off-grid systemen, waarbij je in zonlichtarme omstandigheden volledig afhankelijk bent van energieopslag

Montagesystemen

Afhankelijk van waar en hoe de panelen moeten worden geïnstalleerd, zijn er verschillende soorten montagesystemen beschikbaar. Schuine daken, platte daken, op de grond, tegen de gevel en zonnepanelen die ook dienen als carport: het vergt allemaal verschillende montagesystemen.

Altijd de beste oplossing voor jouw situatie

KSO heeft al talloze zonnepaneleninstallaties aangelegd bij zowel particulieren, bedrijven als de seriematige woningbouw én heeft bijna twintig jaar ervaring als allround elektrotechnisch bedrijf. Wij kijken altijd eerst ter plekke en spreken uitgebreid alle eisen en wensen met je door. Op basis daarvan ontwikkelen wij een maatwerkoplossing die maximaal oog heeft voor zaken als budget, beoogde rendement en duurzaamheid.

Factoren waar we rekening mee houden

Op basis van alle eisen, wensen en het budget ontwikkelen wij met behulp van speciale software een maatwerkoplossing. Componenten die bepalen wat de beste oplossing voor jou is, zijn bijvoorbeeld:

Gebouw- of huisautomatisering: inzicht in prestaties

Goed om op te merken: via een app of andersoortige software krijg je altijd inzicht in de door jou opgewekte elektriciteit. Het zonnepanelensysteem kun je integreren in je systeem voor gebouw- of huisautomatisering, waardoor je geavanceerdere inzichten kunt krijgen (bijvoorbeeld over de verhouding tussen opgewekte en verbruikte stroom) én gebruik kunt maken van allerlei slimme programmeringen.

KSO: voor groene oplossingen
met een gouden randje

KSO is een allround elektrotechnisch installatiebedrijf met bijna twintig jaar ervaring. Eerst langskomen voor een fysieke schouw, afspraak is afspraak, korte lijntjes, persoonlijk en informeel contact en goede nazorg: het zijn heilige principes voor ons. Onze termijnen voor productgarantie, systeemgarantie en installatiegarantie zijn zeer ruim. Op deze manier realiseren wij voor iedere klant – van multinational tot particulier – een groene oplossing met een gouden randje.

Zonnepanelen voor bedrijven en in de seriematige woningbouw

Het installeren van zonnepanelen voor bedrijven en in de seriematige woningbouw brengt extra uitdagingen met zich mee. Denk bij bedrijven bijvoorbeeld aan complexiteit in het ontwerp door onder meer ventilatiesystemen en airco-units en de vraag wanneer en hoe lang je spanningsloos gaat. Binnen de seriematige woningbouw geldt dat gewerkt wordt in fases. KSO heeft hier veel ervaring mee, mede doordat we zeer ervaren zijn in het realiseren van elektrotechnische installaties in appartementengebouwen, hoogbouw en utiliteitsbouw.

Combineren met laadstations en/of energieopslag

Wek je zelf stroom op? Dan wordt het – met het oog op duurzaamheid én je portemonnee – extra interessant om een laadstation (of laadplein met meerdere laadstations) voor elektrische auto’s te installeren. Ook kan het aantrekkelijk zijn om de stroom die je opwekt en zelf niet gebruikt, op te slaan in een energieopslagsysteem. KSO, dat een officiële partner is van Energiecoöperatie Dordrecht, kan ook deze twee types duurzame oplossingen voor je realiseren.

Offerteaanvraag

Vul het formulier in voor de offerteaanvraag voor zonnepanelen.