Laadstation op je terrein plaatsen met behulp van de SPRILA-subsidie

De overgang naar elektrisch rijden is in volle gang, en steeds meer bedrijven overwegen het plaatsen van laadpalen op hun terrein. De Nederlandse overheid ondersteunt deze stap naar duurzaamheid met de SPRILA-subsidie. Deze subsidie helpt bedrijven om de overstap naar elektrische voertuigen makkelijker en betaalbaarder te maken.

Wat houdt de SPRILA-subsidie in?

De SPRILA-subsidie, oftewel Stimulering van de Publieke Laadinfrastructuur, is een initiatief van de Nederlandse overheid dat bedrijven helpt om een deel van de kosten voor de installatie van laadpalen te dekken. Deze subsidie richt zich zowel op publieke laadpunten als op bedrijven die hun eigen wagenpark willen verduurzamen. Of je nu laadpalen wilt plaatsen bij kantoorlocaties, winkelcentra of openbare parkeerterreinen, de SPRILA-subsidie biedt een financieel duwtje in de rug.

Wat wordt gesubsidieerd?

Onder de SPRILA-subsidie vallen zowel de aanschaf als de installatie van laadpalen. Daarnaast worden kosten voor de laadinfrastructuur, zoals bekabeling en aanpassingen aan de elektrische installatie, gedeeltelijk vergoed. Door gebruik te maken van de subsidie, kun je flink besparen op deze investering.

Waarom kiezen voor de SPRILA-subsidie?

De overheid stimuleert elektrisch rijden met als doel de CO2-uitstoot te verminderen en de verduurzaming van mobiliteit te versnellen. Door gebruik te maken van de SPRILA-subsidie, maak je als bedrijf niet alleen een stap richting een groenere toekomst, maar profiteer je ook van financiële voordelen. Het is een win-winsituatie: je draagt bij aan een beter milieu en bespaart tegelijkertijd op de kosten.

Hoe kun je de subsidie aanvragen?

Het aanvragen van de SPRILA-subsidie is eenvoudig en verloopt via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Via een online formulier geef je de benodigde gegevens over je project door. Na goedkeuring ontvang je de subsidie en kun je beginnen met de realisatie van je laadproject.

Laadoplossingen van KSO Duurzaam

Bij KSO Duurzaam begrijpen we de uitdagingen en kansen van de overgang naar elektrisch rijden. Als allround elektrotechnisch specialist zijn wij de ideale partner voor de installatie van slimme laadstations. Of het nu gaat om laadpleinen bij bedrijfsgebouwen, VvE-complexen of gemeentelijke locaties, wij bieden een complete service van netverzwaring tot verdeelkasten en onderhoud. Schaf je een laadstation aan bij KSO? Dan ontvang je een gratis KSO Charge Tag. Hiermee heb je toegang tot meer dan 450.000 laadstations in Nederland en Europa, altijd tegen de laagste laadkosten. 

Heb je vragen over het aanvragen van de SPRILA-subsidie of over het aanschaffen van een laadplein? We helpen je graag. Neem contact met ons op via 088 335 60 90 of mail naar info@kso-duurzaam.nl.