Bart-Kik-KSO

Bart Kik: "de kracht van KSO ligt in persoonlijke aandacht"

Bart Kik is relatief nieuw bij KSO, maar zijn passie voor zonne-energie en zijn betrokkenheid bij het team stralen vanaf het eerste moment door. Sinds 2,5 maand is hij projectleider zonne-energie, een functie die veel meer inhoudt dan alleen het coördineren van zonnepaneleninstallaties. Bart vertelt enthousiast over zijn rol en wat KSO zo bijzonder maakt.

Van kantoor tot op het dak

"Als projectleider ben ik verantwoordelijk voor de volledige coördinatie van zonnepaneelinstallaties, zowel bij particulieren als in de utiliteit. Dit omvat alles, van voorraadbeheer en werkvoorbereiding tot planning, kwaliteitscontrole en begeleiding."

Bart verdeelt zijn tijd tussen kantoorwerk en het bezoeken van locaties, waar hij de voortgang van projecten in de gaten houdt. "Het leuke vind ik de dynamische mix van technische tekeningen en werkvoorbereiding tot de daadwerkelijke installatie op een dak," zegt hij met een glimlach.

Een klein, maar hecht team

Bij KSO werkt Bart nauw samen met een klein team van vier personen. "We hebben iemand voor de sales en werkvoorbereiding van laadstations, iemand voor de sales van zonne-energie, en een collega die de administratieve zaken en bijbehorende structuur beheert." legt hij uit. De samenwerking binnen het team verloopt soepel, mede dankzij de platte organisatiestructuur van KSO. "Iedereen is benaderbaar en gelijkwaardig. Een paar keer per week sporten we 's ochtends samen, en dan maakt het niet uit wat je in het bedrijf te zeggen hebt."

Een werkomgeving die motiveert

Wat KSO voor Bart zo’n goede match maakt, is niet alleen het werk zelf, maar ook de werkomgeving. "Ik werk hier niet alleen om zonnepanelen of batterijen te installeren, maar ook omdat ik me gewaardeerd voel in een omgeving waar hard werken voor tastbare resultaten centraal staat," legt hij uit. Deze waardering en de mogelijkheid om samen met collega’s mooie projecten te realiseren, motiveren hem elke dag opnieuw.

Persoonlijke aandacht als onderscheidende factor

Op de vraag wat de aanpak van KSO uniek maakt in de branche, heeft Bart een duidelijk antwoord: "Juist die persoonlijke aandacht." Hij geeft een voorbeeld van een recent project: "We hadden bij een particulier zonnepanelen geïnstalleerd en na een paar weken kwam hij terug met vragen. Hij kon alleen 's middags tussen 13.00 en 16.00 uur afspreken, omdat ze net een zoon hadden gekregen. Toen hebben we meteen een bloemetje gehaald en dat langsgebracht." Deze persoonlijke benadering is volgens Bart wat KSO echt onderscheidt van andere bedrijven.

Klaar voor de toekomst

Hoewel Bart nog maar kort bij KSO werkt, ziet hij een toekomst vol kansen. Hij is vastbesloten om zijn rol als projectleider verder uit te bouwen en bij te dragen aan het succes van het bedrijf. "Het werk is deels te plannen, maar er kan altijd van alles gebeuren. Flexibiliteit en overzicht zijn essentieel voor succes in mijn rol," concludeert hij.